Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزمایشگاه مرجع تشخیصی سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی لرستان پس از بازدید نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از طریق شرکت TUV NORD مورد تأیید قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری برنااز لرستان ؛ مدیرکل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت در این خصوص در جمع خبرنگاران ، اظهار کرد: مسئولین دانشگاه علوم پزشکی لرستان از ابتدا با انگیزه خوبی در بسیج امکانات، ایجاد آزمایشگاه تشخیص مولکولی و پیوستن به شبکه آزمایشگاهی کووید-19 اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیامک میرآب سمیعی افزود: مسئولین دانشگاه، متخصصین آزمایشگاهی و از همه مهمتر کارشناسان آزمایشگاههای کووید-19 دانشگاه، مهمترین ارکان پاسخ آزمایشگاهی به این بیماری بوده و در آینده نیز خواهندبود.

او تصریح کرد:  امیدواریم ظرفیت پاسحگویی آزمایشگاههای دانشگاه در شرایط فعلی بطور مستمر افزایش پیدا کند.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر دو آزمایشگاه دانشگاهی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی لرستان و همچنین دو آزمایشگاه خصوصی در این حوزه در فهرست آزمایشگاههای تشخیص مولکولی کووید-19 قرار دارند.

 میرآب سمیعی گفت:  به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ایجاد شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی بهداشت کشور نه تنها باید به جمعیت تحت پوشش خود خدمت رسانی کند بلکه باید سایر حوزه ها و مناطق را هم پشتیبانی کند.

او یادآورشد: اهمیت این شبکه در این است که خدمات آن نه تنها به تشخیص کووید-19 یا تشخیص مولکولی سایر عوامل مورد نظر برنامه های کشوری (مثل هپاتیت و اچ آی وی) محدود نخواهد ماند، بلکه  اعضای آن بخشی از برنامه  آمادگی و پاسخ آزمایشگاهی کشور در بحران، فوریت و بلا خواهند بود.   

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در خصوص چگونگی ارزیابی آزمایشگاه کووید19 لرستان ،خاطر نشان کرد: ارزیابی بطور مشترک توسط ارزیابان شرکت TUV NORD و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت انجام شد.

 میراب سمیعی اضافه کرد: این پایش بخشی از یک ارزیابی مستقل با هدف کسب اطمینان از انطباق مراکز منتخب با مقررات و استاندارد های بهداشت ‌محیط و حرفه‌ای و ایمنی بیمار در ارتباط با دامنه عملکردشان و تاکید ویژه ا بر الزامات مربوط به نصب و راه‌اندازی تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی داشت.

او عنوان کرد: ارزیابی به این شکل در گذشته سابقه نداشته و با این که در بعضی از مراکز منتخب وزارت بهداشت با چالش مواجه بود، ولی در حوزه آزمایشگاهی، خوشبختانه با اقدامات اصلاحی که معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی منتخب انجام دادند بسیاری از مشلات رفع شد.

 میراب سمیعیبیان  کرد: آزمایشگاههای منتخب برای ورود به مرحله دوم ارزیابی، که متمرکز بر حصول اطمینان از سازماندهی مطلوب  و رعایت استانداردهای  تضمین کیفیت و همچنین صلاحیت فنی است، نیاز به کسب امتیاز کافی از ارزیابی محیط زیستی و بهداشت حرفه ای هستند که ساختمان، حفاظت در برابر اشعه،  بهداشت کارکنان،  ایمنی در محیط کار،  مدیریت پسماند،  سیستم های نظارتی،  ایمنی بیمار به عنوان اولویتهای ارزیابی تعیین شده اند.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: این ارزیابی مقدمه عضویت آزمایشگاههای منتخب در حوزه معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی در شبکه تشخیص مولکولی بهداشت کشور است .

میراب سمیعی ادامه داد: تخصیص بخشی از تجهیزات دستگاهی مورد نیاز در این شبکه بر مبنای نتیجه ارزیابی مقررات و استاندارد های بهداشت ‌محیط و حرفه‌ای و ایمنی بیمار و همچنین موفقیت در ارزیابی رعایت استانداردهای  تضمین کیفیت و صلاحیت فنی است که توسط آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور ایران انجام میشود.

او تاکید کرد:  ارزیابی دوم خود شامل سه مرحله می شود که به ترتیب انجام خواهد شد که در آن ابتدا بوسیله چک لسیت یا ابزار مربوطه خودارزیابی و سپس ارزیابی داخلی توسط دانشگاه انجام میشود نتایج این دو اقدام با ارزیابی مستقل وزارت بهداشت که توسط آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور ایران تکمیل می شود برای انجام ارزیابی مرحله دوم از پشتیبانی سازمان جهانی بهداشت بهره مند خواهد شد.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت :  در حیطه آزمایشگاه، بیشتر مراکزمنتخب در معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی انطباق نسبی با الزامات داشتند و موارد عدم انطباق، بعد از اعلام رسمی از طرف آزمایشگاه مرجع سلامت، غالباً رفع شده است ولی روند اصلاح آنها در بعضی دانشگاهها هنوز در جریان است .

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آزمایشگاه بهداشت جهانی کرونا در ایران علوم پزشکی لرستان آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان آزمایشگاه مرجع سلامت تشخیص مولکولی کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۹۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده نظام سلامت کشورمان، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه را قابل تحقق عنوان و بیان کرد: اعضای هیئت علمی از مهمترین ارکان پیشرفت دانشگاه‌ها هستند و باید روش‌های آموزشی فعال به جای روش‌های سنتی، به کار گرفته شود.

بیشتر بخوانید: عین اللهی: کمبود دارو در کشور وجود ندارد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشجویان به عنوان دومین عامل رشد و پیشرفت دانشگاه‌ها یاد کرد و با تاکید بر ضرورت مسئولیت و مشارکت دادن به آنها به ویژه در پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی گفت: در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از دانشجویان فعال در حوزه تحقیقات و فناوری تقدیر کردیم بنابراین رویکرد ما بهره گیری بیشتر از ظرفیت جوانان و دانشجویان در حوزه سلامت است.

وی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی را تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری آن‌ها دانست و گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان از حدود دو و سه میلیون به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته و کارانه نیز برای دستیاران در نظر گرفته شده که دریافتی دستیاران، بهبود می‌یابد و می‌توانند با خیال آسوده تری به فعالیت بپردازند.

وی تاریخ حوزه سلامت را بسیار پرافتخار دانست و گفت: دستاوردهای حوزه سلامت از بزرگترین و ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است. نقطه تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دوران قبل از انقلاب ایجاد شده بود مربوط به دوران بعد از انقلاب و با نقش آفرینی اساتید برجسته و متعهد است که باعث ایجاد جهش و نوآوری در همه رشته‌های این دانشگاه شدند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و الگویی برای برگزاری کشوری شد، افزود: این جشنواره نشان دهنده پیشرفت‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است.

عین‌اللهی هدف بزرگ و ویژه وزارت بهداشت را شکوفایی تمدن نوین ایرانی اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمدن نوین ایرانی اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات از جمله در حوزه سلامت را برطرف کند. نباید تصور کنیم همواره غربی‌ها پیشرو هستند و ما پیرو آنها. در کشور ما خانواده محوری و توجه به سلامت معنوی، از مهمترین عناصر حوزه سلامت است.

وی ادامه داد: در بستر کانون خانواده می‌توان استرس و بسیاری از عوامل زمینه ساز بیماری‌ها را کاهش داد و بزرگان خانواده در تامین سلامت جامعه، اصلاح سبک زندگی و مصرف تغذیه سالم نیز نقش محوری را دارند.

وزیر بهداشت یاد آور شد: در برنامه سلامت خانواده که از سال گذشته آغاز و در ۱۹۵ شهر کشور اجرا شده، به دنبال انسان سالم هستیم و برای همه افراد، پرونده سلامت تشکیل می‌شود.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال و جهش تولید، یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تامین نیازهای کشور از جمله نیازهای دارویی می‌توانند به جهش تولید و خودکفایی کمک کنند.

به گفته وزیر بهداشت، معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ضرورت دارد زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در پژوهش‌های عملیاتی و کاربردی را فراهم کنند.

عین اللهی ادامه داد: در سال جاری یک هزار و ۸۰۰ عضو هیئت علمی به کار گرفته می‌شوند البته سال گذشته نیز یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب شدند که این اساتید جوان می‌توانند موجب ارتقای جایگاه علمی کشورمان شوند.

در ادامه علیرضا زالی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توسعه آموزش به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و با اعلام این خبر که برنامه راهبردی این دانشگاه تدوین شده است، افزود: این برنامه بر اساس اولویت‌های وزارت بهداشت تا پایان سال در دانشگاه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه باتوجه به توانمندی‌ها و ظرفیت بالای اساتید علوم پزشکی، رسیدن به مرجعیت علمی در منطقه دور از دسترس نیست، گفت: در برخی حوزه‌های پزشکی از ترازهای منطقه‌ای عبور کرده و در جایگاه فرامنطقه‌ای قرار داریم.

زالی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی در ابتدای دولت مردمی را دو میلیون تا پنج تومان عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت، این حق‌الزحمه در سال جاری به ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان رسیده و دست دانشگاه‌ها در افزایش این حق‌الزحمه نیز باز است.

وی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی امروزه در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، انتخاب دستیاران، محتوای آموزشی، ارزشیابی و صحت سنجی کاربردهای گسترده‌ای دارد و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بتواند قطب روش‌های آموزش نوین باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229907 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • ماجرای محموله روغن آلوده و مسموم و تاریخ گذشته + واکنش وزارت بهداشت
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند