Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: در کشور ما ۱۵۲ موسسه علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم وجود دارد، که از این تعداد حدود ۳۰ الی ۴۰ موسسه، دارای پژوهش‌های برتر هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهشی وزارت علوم در یک برنامه تلویزیونی که با موضوع فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و ایجاد سامانه پژوهشی مسئله محور، درباره بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: واژه بازگشایی، واژه درستی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصولاً دانشگاه‌های ما تعطیل نبودند که بخواهند بازگشایی شوند. در طول سال گذشته همه دانشگاه‌ها باز بودند و حتی فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها عمدتاً به صورت حضوری برقرار بودند. در نتیجه به جای واژه بازگشایی باید واژه برقراری مجدد آموزش‌های حضوری را به کار برد.

وی ادامه داد: در این مدت به جز بخش‌های پژوهشی که احتیاج به آزمایشگاه و کارگاه داشته، سایر آموزش‌ها در قالب کلاس مجازی به صورت فعال برقرار بوده است. البته هیچ چیزی در دانشگاه و مدرسه، نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری شود و این شرایط باعث لطمه به نظام آموزشی ما شده است.

روند موفقیت‌آمیز شکل‌گیری آموزش مجازی

رحیمی شعرباف درباره روند موفقیت‌آمیز شکل‌گیری آموزش مجازی تصریح کرد: کشور ما به خوبی توانست از پس مشکلات بر بیاید. در کمتر از 6 ماه، سامانه آموزش مجازی از صفر طراحی شد و پس از بررسی وارد حوزه فعالیت شد.

روند رو به رشد مقالات پژوهشی کشور نسبت به سایر کشور‌ها

وی درباره آمار پژوهش در دو سال اخیر گفت: در سال 2020 میلادی، هفتاد هزار مقاله به ثبت رسید. همچنین در سال 2021 میلادی (1400) تاکنون، پنجاه هزار مقاله در پایگاه‌های مختلف به ثبت رسیده است. البته کل دنیا تحت تاثیر شرایط کرونا، تعداد مقالات کمتری صادر کرده‌اند. اما کشور ایران نسبت به سایر کشور‌ها در این مورد بهتر عمل کرده و کاهش کمتری داشته است.

سامانه ساتع، تسهیل کننده فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره سامانه ساتع افزود: همه دانشگاه‌ها با سامانه ساتع (سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری) آشنا هستند. از این طریق بودجه دانشگاه با اخذ قرارداد با نهاد‌های علمی تامین می‌شود.

وی درباره آمار موسسات پژوهشی افزود: در کشور ما 152 موسسه علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم وجود دارد، که از این تعداد حدود 30 الی 40 موسسه، دارای پژوهش‌های برتر هستند. لازم به ذکر است که موسسات پژوهشی نقش بسیار زیادی در توسعه فناوری کشور دارند.
 
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: تمام دستگاه اجرایی باید نیاز‌های خود را چه در حال و چه در آینده، در این سامانه ثبت کنند. این سامانه نیاز‌های دانشجویان را برآورده می‌سازد.

مجوز موسسات فاقد اعتبار اعزام دانشجو به خارج لغو شد31 دانشگاه ایرانی در میان موسسات علمی برتر جهان قرار گرفتند
شعرباف تاکید کرد: این سامانه باعث ایجاد ارتباط نهاد علمی با دانشگاه شده و دولت نیز بودجه این فعالیت پژوهشی را تامین خواهد کرد. لازم به ذکر است عمده تحقیقات دانشگاهی در قالب رساله و پایان نامه‌های دانشجویی انجام می‌شود.

آقامیری: هیچ آموزشی، نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری باشد

در ادامه این برنامه محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد استان تهران گفت: حتی با وجود آموزش‌های مجازی، همچنان نیاز به آموزش‌های حضوری وجود دارد. البته برقراری کلاس‌های حضوری، ملزم به انجام واکسیناسیون عمومی به جهت جلوگیری از شیوع کرونا است.

هر دانشکده، نیاز به یک پژوهشکده دارد

رئیس دانشگاه آزاد استان تهران ادامه داد: دانشگاه آزاد به جهت ارتقای خود، سامانه پژوهشی مسئله محور را طراحی کرده و فعالیت پژوهشی خود را به صورت جدی در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: به عنوان نمونه پژوهشکده غرب شناسی در دانشگاه آزاد تهران مرکز، امروز شروع به کار کرد. این پژوهشکده وظیفه دارد که به حل مشکلات و موضوعات کشور کمک کند. این مشکلات می‌تواند شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دیپلماسی و یا حتی زبان باشد. پژوهشکده غرب شناسی در آینده به یک دانشکده غرب‌شناسی تبدیل خواهد شد.

آقامیری درباره لزوم وجود پژوهشکده در دانشگاه‌ها گفت: ما باید در هر دانشکده، یک پژوهشکده داشته باشیم تا از توان علمی اساتید استفاده شود؛ بنابراین هر واحد موظف شده سرای نوآوری داشته باشد. به عنوان نمونه سرای آی تی که در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز شروع به فعالیت کرده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت علوم وزارت علوم دانشگاه آزاد معاون پژوهش وزارت علوم دانشگاه ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۶۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم

موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم حدود بیست سال است به طور جدی در امور حقوقی و فرهنگی فعال است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موسسه فرهنگی، حقوقی بزرگمهر حکیم حدود بیست سال است به طور جدی در امور حقوقی و فرهنگی فعال است.


این موسسه بر اساس آخرین تغییرات و مدارک ثبتی در سال ۱۳۹۲ به شماره‌ی ۳۲۶۰۱ ثبت رسمی شده است.


موسسه فرهنگی، حقوقی بزرگمهر حکیم در امور فرهنگی و به ویژه شاهنامه پژوهی تخصصی اقدامات بسیار گسترده‌ای داشته است. این موسسه از چاپ کتاب تا ساخت فیلم و برگزاری همایش‌های بزرگ فرهنگی و فعالیت رسانه‌ای و برگزاری دوره‌های شاهنامه پژوهی و... در سابقه‌ی خود دارد.


موسسه فرهنگی، حقوقی بزرگمهر در برخی استان‌ها از جمله البرز، تهران، اصفهان، مازندران و... دارای شعبه می‌باشد.


این موسسه مدت چند سال است که به طور مرتب در آخرین پنجشنبه‌ی هر ماه با حضور استاد دکتر محمد رسولی (شاهنامه شناس مشهور و مولف کتب شاهنامه پژوهی) نشست تخصصی راجع به شاهنامه برگزار می‌کند.


در این سلسله نشست‌ها موضوعات و مسایل بسیار جالب و مهمی راجع به شاهنامه کشف شده است.


برخی از این کشفیات علمی طی چهل برنامه‌ی مرتب از رادیو سراسری فرهنگ پخش شده است.


موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم با همکاری آسیانیوز سلسله برنامه‌های تلوزیونی با عنوان «نگاهی نو به شاهنامه» ساخت و پخش نمود. این برنامه‌های تلوزیونی به شدت مورد توجه مخاطبین از سراسر کشور و دنیا مواجه شد.

دکتر محمد رسولی، شاهنامه شناس، تاریخدان و ادیب برجسته‌ی کشور، مدیریت این بنیاد مهم فرهنگی را بر عهده دارد.


برگزاری نشست‌های شاهنامه شناسی که به روش علمی و دانشگاهی  نکات سیاسی، حقوقی، تاریخی، آب و هوا شناسی ایران در عهد کهن و سایر علوم مندرج در شاهنامه می‌پردازد، از جمله فعالیت‌های موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم است. بررسی نظریات جدید راجع به شاهنامه که توسط دکتر محمد رسولی ارایه شده است در نشست‌های تخصصی با حضور شاهنامه پژوهان برتر بررسی علمی میشود. از جمله نظریات نو و تازه‌ی دکتر رسولی «وجود مفاهیم حقوق عمومی و سیاسی در ایران عهد کهن» یعنی پیش از باستان است! این  نظریات در کتاب نگاهی نو به شاهنامه و کتاب «مبانی حقوق عمومی در ایران کهن» تشریح شده اند.

این موسسه همچنین به طور مرتب نشست‌های تخصصی راجع به شعر شعرای معاصر و از جمله بررسی تخصصی شعر مهدی اخوان ثالث می‌پردازد.

نشست بزرگداشت نادر نادرپور  از دیگر فعالیت‌های موسسه بزرگمهر حکیم است.

چاپ بیش از سی عنوان کتاب و بیش از صد مقاله و صد‌ها نوشتار علمی و پژوهشی  و ارایه سخنرانی‌های علمی متعدد تنها گوشه‌ای از فعالیت‌های موسسه فرهنگی بررگمهر حکیم است.


موسسه همچنین شماره تلفن ۰۹۱۰۲۲۲۱۴۰۹ را که مجهز به انواع پیام رسان هاست، جهت پاسخ به پرسش‌های شاهنامه‌ای هم میهنان از سراسر جهان اختصاص داده است.


دکتر محمد رسولی  مدیررعامل موسسه می‌گوید: ما روزانه چندین تماس و پیام از داخل و خارج کشور داریم که راجع به موضوعات شاهنامه پرسش می‌شود. ما این پرسش‌ها را با ذکر منبع و دلیل پاسخ می‌دهیم.

دیگر خبرها

  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود